vaníliás-fehérboros krém

2014.01.13 13:29
 

 
 

Vaníliás-fehérboros krém

hozzávalók / 4 adag

A krémhez

A borhabhoz


 


 

elkészítés

  1. A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük.

  2. Az étkezési keményítőben elvegyítjük a cukrot és a vaníliáscukrot. Fokozatosan hozzáadunk kb. 6 ek tejet, és csomómentesen elkeverjük.

  3. A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a keményítős elegyet, majd újra felforraljuk.

     

     

  4. A tojáshabot a forró masszához keverjük, és újra felforraljuk. A krémet egy nagyobb tálba, vagy 4 desszertes pohárba töltjük ( a tálat vagy poharakat csak félig töltsük meg), és hagyjuk hűlni.

  5. A borhabhoz a tojásárgáját a cukorral, étkezési keményítővel, és fehérborral egy fémtálba tesszük, és vízfürdőben kézi mixerrel addig verjük, amíg kétszeresére nő, és habos lesz (kis lángon melegítsük, nem szabad forrnia).

  6. Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan a krémre rétegezzük.

Welf krém