vaníliás-fehérboros krém
Vaníliás-fehérboros krém
hozzávalók / 4 adag
A krémhez
- 2 db tojásfehérje
- 35 g étkezési keményítő
- 40 g cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 500 ml tej
A borhabhoz
- 3 db tojássárgája
- 80 g cukor
- 10 g étkezési keményítő
- 250 ml fehérbor
elkészítés
-
A krémhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük.
-
Az étkezési keményítőben elvegyítjük a cukrot és a vaníliáscukrot. Fokozatosan hozzáadunk kb. 6 ek tejet, és csomómentesen elkeverjük.
- A maradék tejet felforraljuk, levesszük a tűzről, belekeverjük a keményítős elegyet, majd újra felforraljuk.
-
A tojáshabot a forró masszához keverjük, és újra felforraljuk. A krémet egy nagyobb tálba, vagy 4 desszertes pohárba töltjük ( a tálat vagy poharakat csak félig töltsük meg), és hagyjuk hűlni.
-
A borhabhoz a tojásárgáját a cukorral, étkezési keményítővel, és fehérborral egy fémtálba tesszük, és vízfürdőben kézi mixerrel addig verjük, amíg kétszeresére nő, és habos lesz (kis lángon melegítsük, nem szabad forrnia).
-
Hagyjuk teljesen kihűlni, majd óvatosan a krémre rétegezzük.