Pocky - japán csokis pálcika recept
2014.01.25 16:13
Pocky - japán csokis pálcika recept

hozzávalók / 4 adag
- sózatlan ropi (vagy burgonyából készült ropi)
- 1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé
Hempergetéshez :
- durvára darált mandula
- durvára darált mogyoró
- durvára darált keksz
- csokireszelék
- kókuszreszelék
- karamellás-vaníliás cukor
elkészítés
- A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
- Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
- Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
- Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.
ajánlat
Egy tábla csoki kb. 20-25 pálcika bevonásához elég. A pálcikákat olvasztott fehér csokiba is márthatjuk. A hempergetéshez bátran válogassunk a hozzávalók között (pl.: szárított gyümölcsök apróra darabolva, fahéjjal megszórva), csak a fantázia szabhat határt. Ínyencek akár egy kevéske chiliporral meghintett változatát is kipróbálhatják.