Pocky - japán csokis pálcika recept

2014.01.25 16:13

Pocky - japán csokis pálcika recept

 
 
 
Pocky - japán csokis pálcika
 
 

hozzávalók / 4 adag

  •      sózatlan ropi (vagy burgonyából készült ropi)
  •       1 tábla tejcsokoládé vagy fehér csokoládé

Hempergetéshez :

  •           durvára darált mandula
  •          durvára darált mogyoró
  •         durvára darált keksz
  •       csokireszelék
  •       kókuszreszelék
  •       karamellás-vaníliás cukor

elkészítés

  1. A tábla csokit kockáira szedjük, és egy kisebb lábasban lassú lángon fakanállal folyamatosan kevergetve, felolvasztjuk.
  2. Félrehúzzuk a lángról és a ropikra kanalazzuk úgy (ha kicsit félrebillentjük a lábast, akkor meg is márthatjuk a csokiban), hogy egy kis rész szabadon maradjon fogónak.
  3. Állítva, a fogantyús részükkel felfelé a lábas oldalához támasztjuk, és várunk egy-két percet, hogy a csoki kissé megdermedjen rajta.
  4. Belehempergetjük a kiválasztott hozzávalókba, és alufóliával letakart tálcára sorakoztatjuk, majd hűtőbe téve, várjuk a teljes dermedést.

ajánlat

Egy tábla csoki kb. 20-25 pálcika bevonásához elég. A pálcikákat olvasztott fehér csokiba is márthatjuk. A hempergetéshez bátran válogassunk a hozzávalók között (pl.: szárított gyümölcsök apróra darabolva, fahéjjal megszórva), csak a fantázia szabhat határt. Ínyencek akár egy kevéske chiliporral meghintett változatát is kipróbálhatják.