Fekete szedres charlotte recept
2014.01.25 14:47
Fekete szedres charlotte recept

hozzávalók / 4 adag
A piskótatekercshez
- 4 db tojás
- 4 ek cukor
- 3 evőkanál liszt
- 1 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 kk sütőpor
A krémhez
- 1 tasak tejszínízű pudingpor (vagy vaníliás)
- 3 ek cukor
- 3.5 dl tej
- 0.5 ml habtejszín
- 1.5 ek zselatin
- 30 dkg szeder (fagyasztott )
elkészítés
- Elkészítjük a piskótát, majd ha megsült még melegen feltekerjük egy tiszta konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
- Közben megfőzzük a pudingot 3,5 dl tejjel és 3 ek cukorral. Kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön.
- A kihűlt piskótatekercsről lehúzzuk a sütőpapírt és óvatosan megkenjük lekvárral, majd hagyjuk visszatekeredni. Kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle.
- Folpack-kal kibélelünk egy félgömb alakú tálat...nekem egy tésztaszűrő volt az illetékes. :-) A piskótatekercs szeletekkel körbe rakjuk a tálat. Majd hűtőben pihentetjük egy kicsit.
- Közben felverjük a habtejszínt és kevés vízben elkészítjük a zselatint, amit a tejszínhabhoz adunk. Óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot is és még pár percig verjük a habverővel.
- Hozzákeverjük a fekete szedret....én ezt is habverővel csináltam, így nem tört össze mindegyik szeder.
- A kibélelt formába öntjük a krémet, előtte még dobálhatunk bele pár szem szedret, hogy a meglévő kisebb lyukakat kitöltse.
- A tetejét, ami majd az alja lesz, ugyanúgy befedjük piskótatekercs szeletekkel, de ezt nyugodtan csinálhatjuk kevésbé szorosan.
- Én egy éjszakát pihentettem a hűtőben, de 3-4 óra is elég, hogy megszilárduljon a krém. Legvégén kiborítjuk és lehúzzuk róla a folpack-ot.