Fekete szedres charlotte recept

2014.01.25 14:47

Fekete szedres charlotte recept

Fekete szedres charlotte
 

hozzávalók / 4 adag

A piskótatekercshez

A krémhez

elkészítés

  1. Elkészítjük a piskótát, majd ha megsült még melegen feltekerjük egy tiszta konyharuhába és hagyjuk kihűlni.
  2. Közben megfőzzük a pudingot 3,5 dl tejjel és 3 ek cukorral. Kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön.
  3. A kihűlt piskótatekercsről lehúzzuk a sütőpapírt és óvatosan megkenjük lekvárral, majd hagyjuk visszatekeredni. Kb. 1 cm vastagságú szeleteket vágunk belőle.
  4. Folpack-kal kibélelünk egy félgömb alakú tálat...nekem egy tésztaszűrő volt az illetékes. :-) A piskótatekercs szeletekkel körbe rakjuk a tálat. Majd hűtőben pihentetjük egy kicsit.
  5. Közben felverjük a habtejszínt és kevés vízben elkészítjük a zselatint, amit a tejszínhabhoz adunk. Óvatosan belekeverjük a kihűlt pudingot is és még pár percig verjük a habverővel.
  6. Hozzákeverjük a fekete szedret....én ezt is habverővel csináltam, így nem tört össze mindegyik szeder.
  7. A kibélelt formába öntjük a krémet, előtte még dobálhatunk bele pár szem szedret, hogy a meglévő kisebb lyukakat kitöltse.
  8. A tetejét, ami majd az alja lesz, ugyanúgy befedjük piskótatekercs szeletekkel, de ezt nyugodtan csinálhatjuk kevésbé szorosan.
  9. Én egy éjszakát pihentettem a hűtőben, de 3-4 óra is elég, hogy megszilárduljon a krém. Legvégén kiborítjuk és lehúzzuk róla a folpack-ot.