Duplán kávés szelet recept

2014.01.25 15:07

Duplán kávés szelet recept

Duplán kávés szelet
 
 

hozzávalók / 10 adag

A tésztához

A krémhez

A csokoládémázhoz

elkészítés

Tészta készítése:


  1. A dióbelet durvára daraboljuk.
  2. A lisztet a sütőporral elvegyítjük.
  3. A tojások sárgáját a porcukorral és 6 ek vízzel habosra keverjük kb. 10 percig, majd hozzáöntjük a kihűlt kávét, amivel még kb. 5 percig keverjük.
  4. Beleszitáljuk apránként a sütőporral elkevert lisztet, majd ezt követően belekeverjük a darabolt dióbelet.
  5. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és lazán elvegyítjük az előzőekben kikevert masszával.
  6. Kikenjük a tepsit margarinnal, vékonyan beszórjuk liszttel, és belesimítjuk a tésztamasszát.
  7. Előmelegített sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük.

Krém készítése:


  1. A pudingport elvegyítjük a liszttel és a cukorral. A fél l tejet apránként hozzáöntve csomómentesre keverjük.
  2. Hozzáadjuk a feketekávét, és kb. 10 perc alatt - állandóan kevergetve - sűrűre főzzük.
  3. A főzött krémalapot teljesen kihűtjük, majd a puha vajjal és 1 ek rummal gépi habverővel kb. 5 perc alatt jól kikeverjük.

Összeállítás:


  1. A kihűlt tésztát hosszában 3 egyenlő részre vágjuk, az így kapott  tésztadarabokat éles késsel félbevágjuk.
  2. A tésztát megtöltjük a krémmel, úgy, hogy két rúd 3-3 lapból álló süteményt kapjunk. A felső lapot már ne krémezzük be, mert arra csokimáz kerül.
  3. A csokoládémázhoz a csokoládét gőz felett felolvasztjuk a margarinnal együtt, amivel jól elkeverjük.
  4. A langyosra hűlt csokimázzal bevonjuk a sütemény tetejét.
  •   sütési hőfok: 200°C
  •   sütési mód: alul-felül sütés
  •    tepsi mérete: 38x28x3 cm
  •    költség: 1880 Ft