Aszalt szilvás-almás csirkemell ragu

2014.01.08 09:28

Aszalt szilvás-almás csirkemell ragu

 
 

Hozzávalók:

4 db csirkemellfilé
70 dkg alma 
20 dkg aszalt szilva
2 gerezd fokhagyma
2 evők. olaj
2 dl tejszín

fehérbors
1 mokkásk. őrölt fahéj

Az aszalt szilvát beáztatjuk fekete teába, vagy vörösborba. A csirkemelleket 1 cm vastag szeletekre vágjuk, az almát felkockázzuk, a fokhagymát szétnyomkodjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rátesszük a csirkemell darabokat, a fokhagymát, és lepirítjuk. Közben sózzuk, borsozzuk. Utána hozzátesszük az almakockákat, a leszűrt aszalt szilvát, fahéjjal ízesítjük, és addig pároljuk, míg az alma kissé összeesik, és megpuhul. Ekkor a tejszínt hozzáöntjük, és hagyjuk még egyet forrni, majd tálaljuk.