Alufóliában párolt pulykamell

2014.01.08 09:21
 
Alufóliában párolt pulykamell

 

Hozzávalók:

70-80 dkg pulykamell
2 evők. méz
1 evők. ketchup
5 dkg mazsola
3 dkg fenyőmag
1 dl száraz fehérbor
zsálya

fehérbors

Elkészítés:

A pulykamellet kockára vágjuk (kb. 2 cm), és egy tálban összekeverjük a többi hozzávalóval.

Kb. 4 részre osztjuk, majd adagonként dupla alufóliába csomagoljuk.

Egy tányér lehet a segítség, amit kibélelünk alufóliával, belerakjuk a pulykahúst, majd összezárjuk a fóliát. Tepsibe helyezzük a csomagokat, és közepes hőfokon készre sütjük (kb. 1 óra).

Sütés után hagyjuk a zárt csomagban tálalásig.

Bármilyen körettel, és salátával tálalható. Kerti partin is érdemes kipróbálni faszénparázson sütve.