Almás csirkecomb

2014.01.08 09:16

Almás csirkecomb

Hozzávalók:

5 egész csirkecomb
5 db alma
2 dl fehérbor
1 evők. cukor (lehet barnacukor is)
olaj

bors

A csirkecombokat megmossuk, szárazra töröljük, és sóval, borssal bedörzsöljük. Egy serpenyőbe kevés olajat hevítünk, és a csirkecombokat hirtelen átsütjük. Utána egy jénai tálba, vagy tepsibe rakjuk. A serpenyőben maradt pecsenyeléhez öntjük a fehérbort, és jól összeforraljuk. Közben az almákat meghámozzuk, magházát kivágjuk, majd felszeleteljük, és a csirkecombok tetejére szórjuk. Az egészet meglocsoljuk a boros pecsenyelével, és megszórjuk cukorral. Előmelegített sütőbe tesszük, és megsütjük (ha idő előtt nagyon pirosodna a tetején az alma, akkor fedjük le a tepsit). Krumplipürével tálaljuk.