Csirkés Gyros-tál

2014.01.06 19:10

Csirkés Gyros-tál

 

- 60 dkg csirkemellfilé
- 1/2 fejes káposzta
- 1 kígyóuborka
- 2 db paradicsom
- 2 db paprika
- 1 fej lila hagyma
- 1/2 fejes saláta
- 4 dl joghurt
- 3-5 gerezd fokhagyma
- szárnyas fűszer
- oregánó
- őrölt bors
- őrölt kömény
- ételízesítő
- 1 dl olíva olaj

A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk.
Az olivaolajba belekeverem a szárnyas fűszert, vagy gyros fűszerkeveréket + oregánót, borsot, köményt és 1-2 gerezd zúzott fokhagymát Beleforgatom a csirkecsíkokat és legalább egy órára hűtőbe teszem. Ha előző nap bepácoljuk még finomabb. Közben a zöldségeket megmossuk, tetszőlegesen felaprítjuk. 
Én a káposztát vékonyra szeletelem a többi hozzávalót felkockázom. A salátát darabokra tépkedjük. Kivesszük a hűtőből a csirkemellet, és pirosra sütjük!
A joghurtba kevés ételízesítőt és 2-3 gerezd zúzott fokhagymát keverünk.
A zöldségeket összekeverjük. A joghurt öntettel és a hússal tálaljuk. 
Készíthetünk mellé kapros vagy csípős öntetet is!