Mesés fenyőtoboz - csokis piskótás recept
2014.01.25 15:49
Mesés fenyőtoboz - csokis piskótás recept
hozzávalók / 12 adag
- 1 g piskótalap (kakaós, készen vásárolható vagy magunk készített)
- 0.5 l tej
- 1 tasak csokoládés pudingpor (az elkészítéséhez szükséges mennyiségű cukorral)
- 25 dkg margarin
- 30 dkg tortabevonó
- 1 ml rumaroma (ízlés szerint)
- 1 ek nutella (ízlés szerint)
elkészítés
- A piskótalapot "toboz" alakúra faragjuk, majd 3-4 lapba vágjuk.
- A csokipudingot a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
- A vajat egy tálba habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. (Én ilyenkor egy kicsit megboloditom 1 kk rumaromával és 1 nagy ek nutellával. Ezektől még ízletesebb lesz. De ez természetesen kihagyható.)
- A tortalapokat megkenjük, majd kívülről is bevonjuk a tortát.
- A csokitallérokat óvatosan a krémbe nyomkodjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
- A csokitallérokat magunk is elkészíthetjük. Ehhez a csokit vízgőz fölött megyolvasztjuk. Habzsákba vagy zacskóba töltve kis korongokat nyomunk az alufóliára.
- A kész tortát kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
- sütési hőfok: 180°C