Mesés fenyőtoboz - csokis piskótás recept

2014.01.25 15:49

Mesés fenyőtoboz - csokis piskótás recept

 
 
Mesés fenyőtoboz - csokis piskótás
 

hozzávalók / 12 adag

 

elkészítés

  1. A piskótalapot "toboz" alakúra faragjuk, majd 3-4 lapba vágjuk.
  2. A csokipudingot a csomagoláson feltüntetett utasítás szerint elkészítjük. Majd hagyjuk teljesen kihűlni.
  3. A vajat egy tálba habosra keverjük, majd apránként hozzáadjuk a kihűlt pudingot. (Én ilyenkor egy kicsit megboloditom 1 kk rumaromával és 1 nagy ek nutellával. Ezektől még ízletesebb lesz. De ez természetesen kihagyható.)
  4. A tortalapokat megkenjük, majd kívülről is bevonjuk a tortát.
  5. A csokitallérokat óvatosan a krémbe nyomkodjuk úgy, hogy egy kicsit fedjék egymást.
  6. A csokitallérokat magunk is elkészíthetjük. Ehhez a csokit vízgőz fölött megyolvasztjuk. Habzsákba vagy zacskóba töltve kis korongokat nyomunk az alufóliára.
  7. A kész tortát kb. 2 órára hűtőbe tesszük. Jó étvágyat kívánok hozzá!
 
  •    sütési hőfok: 180°C