Füstölt sajtos csirke
Füstölt sajtos csirke

Hozzávalók:
2 egész csirkemell
1 nagy fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
3 dl tejföl
10 dkg füstölt sajt (Karaván)
1 teásk. pirospaprika
só
fehérbors
kakukkfű
pár kanál olaj
petrezselyemzöld
A csirkemellekről lefejtjük a csontot, majd a hús csíkokra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajat hevítünk, rátesszük a húst egy fej kockára vágott hagymával, és a zúzott fokhagymával együtt. Kevergetve pirítjuk, majd mikor a hús kifehéredett, megszórjuk sóval, borssal, kakukkfűvel, és addig pirítjuk tovább, míg az eresztett levét elfövi, és a hús megpuhul. A tejfölt kikeverjük a pirospaprikával, a reszelt füstölt sajttal és a megpuhult húsra öntjük. Hagyjuk egyet rottyani még, majd apróra vágott petrezselyemzölddel megszórjuk. Nokedlival tálaljuk.