Angol pulykatöltelék
Angol pulykatöltelék
Hozzávalók:
10 dkg rizs
10 dkg sós földimogyoró
10 dkg mazsola
25 dkg sovány sertéshús
2 tojás
1 citrom leve
1 evők. vaj
1 csomó petrezselyem zöldje
bors
só
A rizst majdnem készre megfőzzük, a sós mogyorót durvára daráljuk, vagy késsel durvára vagdossuk, a sertéshúst megdaráljuk. A kihűlt rizzsel összekeverjük a darált húst, a mogyorót, az előzőleg megmosott mazsolát, beleütünk két tojást, és az apróra vágott petrezselymet a citrom levével együtt. Kevés borssal ízesítjük, és igény szerint lehet kicsit sózni, de vigyázzunk, mert a mogyoró sós, végül a vajjal jól összekeverjük ezt a tölteléket.
Megjegyzésem: A recept nem írt semmi zsiradékot, így a vaj magam elgondolásából került bele.