Almatorta recept

2014.01.22 09:21

Almatorta recept

Almatorta

hozzávalók / 6 adag

Tésztához:

  •  15 dkg vaj
  •  10 dkg cukor
  •   2  tojás
  •   5 dkg darált dió
  •   20 dkg liszt
  •    1 kk őrölt fahéj

Töltelékhez:

  •   60 dkg alma
  •   2 tojás
  •    1 dl tej
  •   1 cs vaníliás cukor

elkészítés

  1. A vajat a cukorral kikeverjük, a 2 tojást, és a diót hozzáadjuk. Jól elkeverjük, a fahéjjal elvegyített lisztet hozzászórjuk, majd jól összedolgozzuk.
  2. A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába vizes kézzel elterítjük, a szélére kb. 3 cm magasan fölhúzzuk.
  3. A meghámozott-kimagozott almát cikkekre vágjuk, és sűrűn rárakjuk.
  4. A tejet  2 tojással és a  vaníliás cukorral elkeverjük, és ráöntjük az almára.
  5. 220 fokon kb. 25 perc alatt megsül. 

ajánlat

Megjegyzés:
Szeletelni csak akkor szabad, ha már kihűlt - ez fontos!