Almatorta recept
2014.01.22 09:21
Almatorta recept
hozzávalók / 6 adag
Tésztához:
- 15 dkg vaj
- 10 dkg cukor
- 2 tojás
- 5 dkg darált dió
- 20 dkg liszt
- 1 kk őrölt fahéj
Töltelékhez:
- 60 dkg alma
- 2 tojás
- 1 dl tej
- 1 cs vaníliás cukor
elkészítés
- A vajat a cukorral kikeverjük, a 2 tojást, és a diót hozzáadjuk. Jól elkeverjük, a fahéjjal elvegyített lisztet hozzászórjuk, majd jól összedolgozzuk.
- A masszát kivajazott, lisztezett tortaformába vizes kézzel elterítjük, a szélére kb. 3 cm magasan fölhúzzuk.
- A meghámozott-kimagozott almát cikkekre vágjuk, és sűrűn rárakjuk.
- A tejet 2 tojással és a vaníliás cukorral elkeverjük, és ráöntjük az almára.
- 220 fokon kb. 25 perc alatt megsül.
ajánlat
Megjegyzés:
Szeletelni csak akkor szabad, ha már kihűlt - ez fontos!